E-hääletajate arv lõi rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletuse võimalust kasutab üha enam valijaid.
E-hääletuse võimalust kasutab üha enam valijaid. Foto: Peeter Langovits

Täna kella 14 seisuga on kohalike omavalitsuste valimistel oma e-hääle andnud juba 59 446 inimest, lüües sellega kõigi aegade rekordi.

Suve hakul toimunud Euroopa Parlamendi valimistel andis elektrooniliselt oma hääle kokku 58 669 valijat ehk 6,5 protsenti valimas käinute üldarvust, 2007. aasta riigikogu valimistel poole vähemgi ehk 30 275 inimest.

Möödunud neljapäeval andis oma e-hääle ka peaminister Andrus Ansip, kes lootis, et seekordsetel valimistel annab elektrooniliselt oma hääle tunduvalt rohkem inimesi.

Vabariigi valimiskomisjoni liige Ülle Madise ütles ERR uudisteportaalile, et e-hääletamine on kulgenud tehniliste viperusteta. «Samas olen lugenud Facebookist ja Twitterist, et Maci kõige uuema platvormi kasutajatel on olnud probleeme,» märkis ta.

Kõige enam ongi valimiskomisjoni poole pöördunud Maci ja Linuxi kasutajad. Madise sõnul on valimiskomisjoni lehel neile ka e-hääletamiseks juhised.

Madise hinnangul on kulused e-hääletamisele ennast õigustanud, sest internetis hääletanuid on aastate jooksul pidevalt juurde tulnud.

Esimest korda said valijad interneti kaudu oma hääle anda 2005. aasta kohalike omavalitsuste valimistel, kui seda võimalust kasutas kokku 9317 inimest ehk vaid 0,9 protsenti kõigist valijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles