Kohus ei rahuldanud roheliste nõuet ERRi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised avaldasid ETV jäikuse üle oma nördimust.
Rohelised avaldasid ETV jäikuse üle oma nördimust. Foto: Reporter.ee

Halduskohtu kohtunik Indrek Paukštys jättis rahuldamata erakonna Eestimaa Rohelised taotluse esialgseteks õiguskaitsemeetmeteks Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) valimiste meediakajastuse korra suhtes.

Rohelised esitasid 1. oktoobril Tallinna halduskohtule kaebuse sõnavabaduse kaitseks, taotledes ERR nõukogu kinnitatud kohalike omavalitsuste valimiste meediakajastuse korra osalist tühistamist ja esialgsete õiguskaitsemeetmete kohaldamist.

Eilse kohtumäärusega jättis kohtunik Indrek Paukštys esialgse õiguskaitse kohaldamata ning ERR-i nõukogu poolt kinnitatud kohalike omavalitsuste valimiste meediakajastuse korra tühistamata, kuna tegu ei ole haldusaktiga.

Istungisekretär ütles Postimees.ee'le, et kaebuse enda arutamiseks pole istungiaega veel määratud, ilmselt oodatakse enne määruse jõustumine ära.

Määruse peale võib Tallinna ringkonnakohtule esitada kaebuse 10 päeva jooksul.

«Ringhäälingunõukogu funktsioon on tagada vastavalt seadusele poliitiline tasakaal riigimeedias. Paraku on nõukogu toiminud vastupidiselt seadusele ning teadlikult rikkunud poliitilise tasakaalu printsiibi - tulemus ei anna kaua oodata, rahvusringhäälingu debatid on poliitiliselt kaalutud,» sõnas erakonna peasekretär Ain Kabal.

Esmaspäeval saatsid rohelised seoses ERR nõukogu kinnitatud korraga kohalike valimiste kajastamiseks märgukirja ka õiguskantsler Indrek Tederile.

ERR nõukogu otsuses on kirjas: «Saates osalevad 5 kandidaati tervikprogrammi omavatest erakondadest ja valimisliitudest, kelle kandidaatide nimekirjad vastavas regioonis on kõige pikemad. Ülejäänud 5 kohta saates loositakse kõigi teiste poliitiliste jõudude (erakonnad ja valimisliidud 4 kohta ja üksikkandidaadid 1 koht) vahel ERR-i poolt.»

Rohelised ei ole selle sättega rahul, sest nende hinnangul lubab see valimissaadetesse  automaatselt viis parlamendierakonda, kuues ehk Roheliste erakond aga jääb välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles