Samost: Keskerakonnalt ootaks enam järjekindlust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Anvar Samost rõhutas Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et ootab Vene võimuerakonnaga Ühtne Venemaa koostöölepingut evivalt Keskerakonnalt enam järjekindlust.

Samost pidas silmas, et lõppeval nädalal välis- ja justiitsministreid parlamendis umbusaldanud erakond põhjendas oma sammu muu hulhgas sellega, et Ühtse Venemaa poliitik Sergei Markov, kellelt võeti Schengeni viisakeeld, on Eestile ohtlik äärmuslane.

«Siin on nagu vastuolu, kui ühel hetkel käiakse oma sõpruserakonna esindajatega kohtumistel ja järgmisel hetkel leitakse, et tolle erakonna poliitik on ohtlik äärmuslane,» leidis Samost.

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis, et kõnealuses viisaskandaalis mõjub Eestile negatiivselt selge välispoliitilise seisukoha puudumine.

«Kui välisminister Urmas Paeti hinnangul oli Venemaa valitsuse liikme Vassili Jakemenko jätkuvalt kehtiv viisakeeld Eesti huvide vastane, siis peaminister Andrus Ansipi seisukoht on vastupidine,» tõi Muuli välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles