Kasekamp nimetas Iiri referendumi tulemust positiivseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp.
Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp. Foto: Sille Annuk.

Politoloog Andres Kasekamp hindas Iirimaa rahvahääletuse tulemust positiivseks nii Euroopa Liidu kui ka Eesti jaoks.

Eesti välispoliitika instituudi direktor, Tartu ülikooli Balti poliitika korraline professor Andres Kasekamp nimetas BNSile Iirimaa refendumi tulemusi kommenteerides iirlaste heakskiitu Lissaboni leppele posiitivseks tulemuseks. «See tulemus eemaldab ebakindluse, mis valitseb Euroopa Liidu tuleviku suhtes ning annab ELile võimaluse tõhusamalt toimida,» märkis ta.

Kasekamp avaldas lootust, et referendumi tulemus annab ka positiivse signaali praeguse majanduslanguse perioodil, näidates, et Euroopa ei ol nõrgestunud.

«Eesti puhul on see kindlasti oodatud ja positiivne tulemus,» hindas Kasekamp. Ta märkis, et tõhusalt ja tugevalt toimiv Euroopa Liit on selgelt oluline Eesti arengu ja julgeoleku seisukohalt.

Samuti on Kasekampi sõnul Eesti jaoks oluline, et Euroopa Liidul oleks tugev ja ühtne välispoliitika, mis välistab üksikute liikmeriikide oma huvidest lähtuva poliitika kolmandate riikide, nagu näiteks Venemaa suhtes. «Venemaa on ainus riik, kes ELi ebakindlusest ja nõrgenemisest võidaks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles