Reiljan Pevkurist: rahvaliitlasest minister oleks kohtusse antud

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömessi reklaamleht, mille tellis Reformierakond.
Töömessi reklaamleht, mille tellis Reformierakond. Foto: Keskerakond

Praegu kahel kohturindel võitlev ekskeskkonnaminister Villu Reiljan märkis, et kui sotsiaalminister Hanno Pevkuri asemel istuks mõni rahvaliitlane, oleks too erakonna valimisreklaami ja töömessi reklaami segamini ajamise kahtlusega kohtusse kaevatud.


«Kas te ei arva, et te olete õnnesärgis sündinud mees? Kui näiteks Rahvaliidu ministril oleks selline kokkusattumus, et seesama firma, kes teeb parteile ja ministeeriumile [reklaami], siis oleks see kriminaalasi juba ammu kohtu poole teel olnud ja otsuski lähedal?» küsis Reiljan Pevkurilt riigikogus.

«Selliseid hinnanguid ei ole mina küll pädev andma ja ma arvan, et see ei ole ka minu ülesanne siin sellele arupärimisele vastata,» jäi Pevkur siiski napisõnaliseks.

Minister ütles samas, et Reformierakonnale europarlamendi valimiste reklaami teinud Kontuur LB OÜ sai töömessi reklaamikampaania enda korraldada riigihankega, mille protsessis tema grammigi ei osalenud.

«Seal osales üllatavalt palju reklaamiagentuure ja selline oli reklaamiagentuuri väljavalimise konkursi töö tulemus, et Leo Burnett võitis. Peale selle seletuse, et see riigihankega korraldati, ei oska ma küll mitte mingit muud asja sinna lisada,» lisas ta.

Rahvaliitlastest riigikogu liikmetest on kohtu vahet käima sunnitud kõige rohkem ekskeskkonnaminister Villu Reiljan ise.

Nimelt mõistis Harju maakohus ta maikuus süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal pistise nõudmises ja karistas teda 2 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Reiljan on otsuse edasi kaevanud.

Sama kohus hakkab novembris arutama ka maadevahetuse kriminaalasja, mille üks osaline on Reiljan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles