Keskerakond otsustab Langi umbusaldamise pärast ta ärakuulamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles, et Keskerakond otsustab järgmisel nädalal justiitsminister Rein Langi umbusaldamise.

«Minister Lang on käitunud viisil, mis võis tõsiselt kahjustada Eesti julgeolekut,» märkis Simson. «Kaalume tõsiselt, kas minister Lang on olnud Eesti riigile lojaalne ja väärib jätkamist ministrina.»

Simsoni sõnul on sotsiaaldemokraatide algatus minister Langi umbusaldamiseks tõsine samm. «Seekordne ministri umbusalduse algatamine on varasemast erinev, sest Eesti julgeolekuga mängimise ja Eesti huvide maha müümise eest ei ole varem umbusaldamist riigikogus algatatud,» tõdes Simson.

Simsoni sõnul püüab Keskerakonna fraktsioon saada ülevaadet asjaoludest ja dokumentidest, mis minister Langi ajendasid kahtlase väärtusega otsust tegema.

«Pärast ülevaate saamist otsustame Langi umbusaldmise,» märkis Simson. «Me peame vajalikuks ka kohtumist Langi endaga, et kuulata ära tema selgitused,» lausus Simson.

Keskfraktsiooni aseesimees Ain Seppik on teinud tänasele siseminister Marko Pomerantsile järelepärimise seoses Vene poliitiku Sergei Markovi viisakeeluga, et veenduda dokumentide olemasolus, millele minister Lang väidab end tuginevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles