Hõbemägi: Kallas naaseb presidendivalimiste ajaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas abikaasaga vestlemas presidendipaariga.
Siim Kallas abikaasaga vestlemas presidendipaariga. Foto: Sille Annuk

Ajakirjanik Priit Hõbemägi avaldas arvamust, et Eesti eurovolinikku Siim Kallast võib Eestisse tagasi oodata siis, kui saabub aeg presidendiks kandideerida.

Kuku raadio saates Keskpäevatund arutasid Ainar Ruussaar, Heldur Meerits ja Priit Hõbemägi Siim Kallase eurovoliniku kandidaadiks nimetamise  ümber toimunu üle.

Ühiselt nenditi, et tegemist oli kummalise seigaga, segaseks jäid Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) motiivid.

Meerits ja Ruussaar ütlesid, et nemad on kuulnud jutte, et IRList teatud osa oleks soovinud kandidaadiks esitada kaitseminister Jaak Aaviksoo,
kes polnud sellest ideest vaimustatud. Kallase kandidatuuri vastu oli teravalt olnud ka majandusminister Juhan Parts.

Hõbemägi märkis, et samas on paljudele nii reformierakondlastele kui IRLi liikmetele hea, et Kallas Brüsselisse jääb ja sisepoliitikasse ei naase. Hõbemägi sõnul oleks vastasel juhul üleval küsimus, mida teha peaminister Andrus Ansipiga.

Hõbemägi rääkis veel, et ta on kuulnud jutte, et Eestis tegutseb rühm inimesi, nende seas ka tõsisemaid poliitilisi inimesi, keda võiks nimetada Eesti päästekomiteeks ja nende suur soov oli, et Kallas tuleks tagasi Eestisse ja tooks riigi peaministrina kriisist välja. Hõbemägi nentis, et kindlaid tõendeid sellise rühmituse tegevusest pole tal õnnestunud saada.

Ruussaar märkis, et Kallas on öelnud, et tal pole ambitsiooni Eesti poliitikaase tagasi tulla. Selle peale märkis Hõbemägi, et Kallas ütles omal ajal ka seda, et tal pole soovi Euroopa Komisjoni volinikuks saada. Ta lisas, et Kallas tuleb siis tagasi, kui saabub presidendiks kandideerimise aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles