Pihl hoiatab liiklussurmade kasvu eest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees ja endine siseminister Jüri Pihl hoiatab, et kui valitsus sisejulgeoleku rahasid veel kärbib, saabuvad Eesti teedel ja kuritegevuses sünged ajad.

Pihli sõnul on selge, et raskes majandusolukorras suureneb kuritegevus ja kui sellele järgneb politsei võimekuse vähendamine kärbete kaudu, hoogustab see kuritegevuse kasvu. '

Pihl lisas, et juba mitu kuud on liiklusjärelvalve patrullide arvu ligi 20 protsenti vähendatud. «Tagajärg on reaalselt liikluses näha - vaatamata mõningasele liiklustiheduse vähenemisele on kahel viimasel kuul liiklussurmad näidanud kasvutendentsi,» nentis ta.

Pihl ütles, et kui juba sel aastal tehtud ligi 20 protsendilisele kärpele lisandub järgmisel aastal valitsuse poolt plaanitav 10 protsendiline sisejulgeoleku valdkonna eelarve vähenemine, mis omakorda tähendab töötajate vähendamist, siis lisaks eespool välja toodud negatiivsete tendentside kasvule avaldab see otsest mõju korruptsiooni ja majanduskuritegude efektiivsele avastamisele.

«Kui politsei seisab valiku ees, kas suunata napp ressurss raskete isikuvastaste kuritegude ja varguste lahendamisele või korruptsiooni ohjamisele ja majanduskurjategijate paljastamisele, siis avalikkuse survel tegeletakse pigem varguste ja vägivallakuritegudega,» ennustas Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles