Kohalikel valimistel kandideerib ka 88-aastane

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortevolikogu.
Noortevolikogu. Foto: Lennart Rikk

Vanim oktoobrikuiste kohalike omavalitsuste volikogude valimiste kandidaat Elmar Hoop saab tänavu 89-aastaseks, samas kui kaks kandidaati pole veel 18. eluaasta piiri ületanudki.

Juba mitmendat korda Võru linnas Keskerakonna nimekirjas kandideerivale Hoobile järgnevad eakuselt kaks Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) meest - Karl Luht (86) ja Harald Mäepalu (85) -, kes mõlemad tahavad saada Viljandi linnavolikogu liikmeks.

17-aastased on tänase seisuga kaks kandidaati - sotsiaaldemokraatide nimekirjas Rakvere linnavolikokku pürgiv Argo Petrovits ja Reformierakonna ridades Vastse-Kuuste rahva esindajaks ihkav Mari Venski.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimistel tohivad nad kandideerida seepärast, et valimispäevaks - 18. oktoobriks - on mõlemad 18 aastat vanad.

Nii verinoorte kui muldvanade kandideerima meelitamisel on edukaim olnud Keskerakond, kelle nimekirjadesse kuulub 11 vähemalt 80-aastast meest-naist ja 19 noort, kes on sündinud 1991. aastal.

Parteidest suudab mõlemal suunal Keskerakonnaga konkureerida vaid IRL, kelle kandidaatidest kuus on 80-aastased või vanemad ning 19 on sündinud 1991. aastal.

80-aastasi või eakamaid kandideerib valimistel kokku 29. Ülal mainimata jäänutest üheksa pürivad volikogudesse erinevates valimisliitudes ning Reformierakonna, Rahvaliidu ja sotside ridades kandideerib igas üks vähemalt 80-aastane.

1991. aastal sündinuid kandideerib kokku 87 ning nendest suurem osa jaguneb samuti erinevate valimisliitude vahel (kokku 28).

Reformierakond toob valijate ette 11, sotsid kuus, Iseseisvuspartei kaks ja rohelised ühe 1991. aastal sündinu. Sellest aastakäigust pärineb ka üks üksikkandidaat - Sõmerpalu valla muresid lahendada sooviv Ragnar Raag.

Vanim üksikkandidaat - 76-aastane Aadu Rast - kandideerib seevastu Kuusalus.

Huvitav on ka see, et nii noorim kui vanim valimisliidus kandideeriv inimene kuulub samasse nimekirja - Tallinna Linnarahva Heaolu Eest.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised on 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles