Parteide volikogujuhid heitlevad samuti Tallinnas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Nagu ministrid ja parteide liidrid, nii eelistavad ka erakondade volikogude esimehed sügisel kandideerida Tallinnas.


Kuue parlamendierakonna volikogude esimeestest kandideerivad Tallinnas pooled: Kalev Kallo Keskerakonnast, Rain Rosimannus Reformierakonnast ja Roheline Tanel Tammet.

Nii Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu esimees Helir-Valdor Seeder kui ametikaaslane sotside ridadest - Ivari Padar - kohalikel valimistel ei kandideeri.

Rahvaliidu volikogu esimees Vello Tafenau kandideerib Lääne-Virumaal asuva Vinni valla volikokku.

Erakondade peasekretäridest ükski omavahel kokku ei lähe.

Nii kandideerib Keskerakonna tegevjuht Priit Toobal Viljandimaal Suure-Jaanis, Reformierakonna oma Tallinnas ja IRLi peasekretär Margus Tsahkna Tartus.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tegevjuht Randel Länts kandideerib Viljandis ning Roheline Ain Kabal Harjumaal Harku vallas.

Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet valimistulle ei asu.

Erakondade esimeeste suurheitlus Tallinnas on meediast juba läbi käinud. Pealinnas kandideerivad ju Edgar Savisaar Keskerakonnast, sots Jüri Pihl ja Mart Laar IRList, kes on ka kõik linnapeakandidaadid. Rohelised pakuvad meeriks endi põhieestkõnelejat Marek Strandbergi, kes aga ise valimistel ei kandideeri.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli asub võistlustulle Tartus ning Reformierakonna liider, peaminister Andrus Ansip tänavu ei kandideeri.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised on täpselt kuu aja pärast ehk 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles