Valitsus toetas Kallase jätkamist eurovolinikuna

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Liis Treimann

Vabariigi valitsus kiitis täna oodatult heaks Siim Kallase kandidatuuri eurovolinikuna jätkamisel ning Kersti Kaljulaidi kandidatuuri Euroopa Kontrollikoja liikmena jätkamisel.

Kallase praegune ametiaeg lõpeb 31. oktoobril ning ta on praegu Euroopa Komisjoni asepresident ning haldusküsimuste, auditi ja pettusevastase võitluse volinik.

Kui reformierakondlasest peaminister Andrus Ansip soovis Kallase kandidatuuri heaks kiita juba kaks nädalat tagasi, siis valitsusliitlane Isamaa ja Res Publica Liit ei kiirustanud Kallast toetama.

IRLi juhtide hinnangul peaks Kallas pürgima mõne mõjusama volinikukoha poole ning nädala alguses IRLi, Reformierakonna ja roheliste parlamendisaadikutega kohtunud Kallas kinnitas, et valdkondadena huvitaks teda kõige enam siseturu ja teenuste voliniku, konkurentsivoliniku ning majandus- ja rahandusvoliniku koht.

IRLi eestseisus andis seejärel esmaspäeval Kallase kandidatuurile heakskiidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles