Tallinn: riik vabastagu kodualune maamaksust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaksu 2,5-kordne tõus tõi 2007. aasta detsembris Tallinna linnavalitsuse ette meeleavaldajad.
Maamaksu 2,5-kordne tõus tõi 2007. aasta detsembris Tallinna linnavalitsuse ette meeleavaldajad. Foto: Peeter Langovits

Ligi kahe aasta eest tallinlaste maamaksu mitmekordistanud linnaisad asusid toetama osalist maamaksuvabastust, mille jõustumisel ei peaks kodualuse elamumaa eest enam sentigi maksma.


Tallinna linnavalitsus tegi olukorra lahendamiseks riigikogule ettepaneku muuta maamaksuseadust nii, et maksuvabastusega kaasnev valdade ja linnade tulude vähenemine hüvitataks riigieelarvest, teatas Raepress

«Kuivõrd kodualuse maa maksust vabastamise ettepaneku tegid erakonnad, kelle võimuses on seadusi muuta, siis on alust loota, et linnavalitsuse ettepanek sel eesmärgil maamaksuseadust muuta leiab Toompeal toetust,» leidis Tallinna abimeer Eha Võrk.

Seadusemuudatuse kohaselt ei tuleks isikutel kodualuse maa maksuvabastuse saamiseks avaldust esitada, vajalikud andmed esitaks kohalikule omavalitsusele maksu- ja tolliamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles