Riigikogu ELi komisjon kuulab Kallast ja Kaljulaidu

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas riigikogus IRLi, Reformierakonna ja rohelistega kohtumas.
Siim Kallas riigikogus IRLi, Reformierakonna ja rohelistega kohtumas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeva hommikul toimuvad riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjonis (ELAK) Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadi Siim Kallase ning Euroopa Kontrollkoja liikmekandidaadi Kersti Kaljulaiu kuulamised, teatas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) parlamendisaadik, ELAKi esimees Marko Mihkelson.


Mihkelsoni sõnul on viimaste päevade elavad arutelud Eesti meedias kinnitanud, kui tähtis on parlamentaarses riigis läbipaistvate poliitiliste otsuste tegemine. «See käib ka Euroopa Liidu kõrgemate ametnike määramisel Eesti poolt,» märkis Mihkelson, lisades, et kuna ELAK on üks kesksemaid lülisid Eesti Euroopa poliitika kujundamisel, on täiesti loogiline ka uutele personaliotsustele eelnev parlamendiarutelu.



Mihkelson teatas, et tema hoiakut sellises küsimuses toetab ka peaminister Andrus Ansip.

«Rääkisin peaministriga täna sellest protseduurist, mis leidis tema täit toetust,» ütles Mihkelson ning lisas, et tegemist on tuleviku seisukohalt väga olulise ja positiivse pretsedendiga.

Euroopa Liidu asjade komisjoni istung algab homme hommikul kell 8.30.

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus otsustas täna konsensuslikult toetada peaminister Ansipi ettepanekut läkitada Kaljulaid teiseks ametiajaks Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikotta ja Kallas teiseks ametiajaks Eesti esindajaks Euroopa Komisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles