Kohalikel valimistel kandideerib 15 337 inimest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

18. oktoobril toimuvatel kohalikel valimistel osaleb 631 erakondade nimekirja ja 324 valimisliitude nimekirja, üksikkandidaate on 159, kokku kandideerib valimistel 15 337 inimest.

Eile lõppes valla ja linna valimiskomisjonides kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel osalevate kandidaatide registreerimine, teatas vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja Postimees.ee'le.

Registreerimise käigus vaadati läbi kandideerimisdokumendid, kontrolliti kandidaatide andmeid ja selgitati liisu heitmisega registreerimisnumbrite järjekord kandidaatide koondnimekirjas.

Kandidaatide keskmine vanus on 44,9 aastat, mehi on kandidaatide seas 61,2 protsenti ja naisi 38,8 protsenti.

Eelmistel kohalikel valimistel 2005. aastal osales 726 erakondade nimekirja ja 186 valimisliitude nimekirja, üksikkandidaate oli 67. Kokku oli
kandidaate 14 656.

Neil valimistel kandideerib kohalikesse volikogudesse 21 Euroopa Liidu riikide kodanikku, nelja aasta eest oli neid 11.

Euroliidu kodanikest kandideerib volikogudesse Soomest 8, Saksamaalt 3, Leedust 3, Rootsist 2, Ühendkuningriigist 1, Iirimaalt 1, Hollandist 1, Taanist 1 ning Lätist 1 inimene.

Kolme päeva jooksul pärast registreerimist on kandidaadil õigus kandideerimisest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles