Savisaar jätkab Eesti meedia süüdistamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Kommeteerides oma eilse kohtumis Ühtse Venemaa poliitiku Boriss Grõzlovi meediakajastust, süüdistab Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar Eesti ajakirjandust selles, et püütakse tema erakonda diskrediteerida.

«Mina küll ei tea, et Moskval oleks vaja midagi ümber lükata. Nemad ütlesid, mida mõtlesid. Selgitust vajaksid aga mõningase osa Eesti meedia insinuatsioonid, mis tuginevad mulle omistatud sõnadele, mida ma ei ole kunagi rääkinud,» teatas täna Edgar Savisaar pressiesindaja vahendusel.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna juht lisas, et nii püüti diskrediteerida Keskerakonna positsiooni.

Eile vahendas Vene uudisteagentuur Interfax Venemaa võimupartei Ühtse Venemaa riigiduuma fraktsiooni pressiteenistuse teadet riigiduuma esimehe Boriss Grõzlovi ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare kohtumise kohta.

Interfaxi teate kohaselt väljendasid Grõzlov ja Savisaar oma kohtumisel arvamust, et ajaloo, sealhulgas Teise maailmasõja ajaloo ümberhindamine on lubamatu ja koos hakatakse karmilt tõkestama katseid võrdsustada fašism ja Nõukogude Liidus olnud režiim.

Tallinna saabunud linnapea aga teatas, et talle on omistatud sõnu, mida ta öelnud pole. «Kui Eestis on veel jäänud vähegi ausaid ajakirjanikke, siis saavad nad aru küll, et minu suhu on pandud sõnad, mis mulle ei kuulu,» teatas Savisaar eile Raepressi vahendusel.

Täna saatsid meediale oma pressiteated keskerakondlased Mailis Reps ja Ain Seppik, kes samuti süüdistasid Eesti meediat.

«Valimiskampaania on alanud ning ettevaatust, provokatsioonidega püütakse inimesi segadusse viia. Kahetsusväärsel kombel on Vene riigiduuma esimehe Boriss Grõzlovi poolt väljendatu sokutatud linnapea Edgar Savisaare suhu,» teatas Reps.

Ta süüdistab Eesti meediat selles, et riigiduuma esimehe tehtud kõnest on Eesti meedia kajastanud neile sobiliku - ühe ainsa lause.

«Võib öelda, et Edgar Savisaarele korraldati siin kodumaal väike provokatsioon. Provokaatoreid ei huvita ei majanduskoostöö ega ka piiriäärsete elanike huvid,» lisas riigikogulane.

Repsi kinnitusel on Eesti ajakirjanduses püütud näidata Grõzlovi seisukohti näidata mingisuguste ühisavaldustena. «Savisaar on õppinud ajalooteadlasena ajalooküsimustes kindlasti pädev ja ei vaja IRL-ikate õpetussõnu,» teatas Reps.

Ain Seppik aga teatas täna, et Eesti meedia on riigile igati kasulikust kohtumisest kirjutades välja valinud ainult nn ajalooküsimuse. «Ehk teisisõnu: meedia käsitles seda kohtumist eht martlaariliku ühekülgsusega, süvenemata selle tegelikku tähendusse,» toonitas Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles