IRLi liige: õpilaste varivalimised on liiga poliitilised

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

IRLi liige Toomas Mustimets seadis Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Kaia Jäppineniga sarnastel põhjustel kahtluse alla õpilaste varivalimiste korraldamise.


Tema sõnul tunduvad varivalimised liialt politiseeritud ja nende korraldamist tuleks tõsiselt kaaluda.

«Pooldan seisukohta, et koolid ei peaks olema koht, kus poliitikat tehakse, ning võib-olla peaksid ka Tartu koolid mõtlema, kuidas kooliseinte vahele mittekuuluva poliitilise kemplemise toomist välistada. Tartu koolid peaksid tõsiselt kaaluma parteide lubamist koolidesse,» leidis IRLi Tartu linnavolikogus esindav Mustimets.

«Võib-olla nooruse uljusest, võib-olla millestki muust tulenevalt on varivalimiste projektiga toimetatud minu hinnangul liiga tormakalt.»

Ta on oma sõnul kahe käega selle poolt, et Eesti noori on vaja poliitiliselt paremini harida ning anda võimalus n-ö käeharjutusteks, mida see projekt
Propageerib. Samas tundub talle, et praegusel juhul ei ole mõistlik seda enam läbi viia, arvestades, et sellele on lausa vägisi külge poogitud poliitika maik.

Tartu linnavoliniku arvates oleks kõige targem olnud, kui poliitilised figuurid poleks antud teemal üldse sõna võtnud, vaid hoidnud distantsi ning lasknud noortel toimetada.

«Pean nentima, et haridusasutused ei ole sellisteks ettevõtmisteks minu hinnangul parimad kohad.»

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen nimetas esmaspäeval koolidele saadetud kirjas poliitiliselt kallutatuks vähemalt 14-aastaste õpilaste varivalimiste projekti ja kutsus koole projektis osalemist hoolikalt kaaluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles