IRL pole nõus Kallase jätkamisega senisel volinikukohal

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretäri Margus Tsahkna sõnul lähtub partei eurovolinik Siim Kallase jätkamist kaaludes kindlasti ka sellest, kas Kallasel on võimalik saada uus volinikukoht.

Postimees.ee küsimuse peale, kas IRLi toetus Kallasele võib sõltuda tema poolt saadavast volinikukohast vastas Tsahkna, et «loomulikult, see on Eesti riigi jaoks oluline».

Tsahkna sõnul on tõenäoline, et Euroopa Komisjoni president Juan Manuel Barroso kinnitatakse samale metikohale uuesti ning kohtumisel Kallasega soovib erakond arutada selle üle, mis positsiooni võiks Eesti Euroopa Komisjonis saada.

«Kallas on selles osas kindlasti kõige paremini informeeritud inimene,» märkis Tsahkna. «Kui on selline kokkulepe, et Kallas jätkab seal, kus ta praegu on, siis meie arvates pole see Eestile kõige parem lahendus.»

Ta lisas, et Kallas on küll praegu administratsiooni juht ja tal on palju tööd, kuid ta ei mõjuta Euroopa Liidu poliitikat. «Eesti peaks saama kindla poliitikavaldkonnaga tegeleva voliniku koha,» sõnas Tsahkna.

Kallas on Euroopa Komisjoni asepresident ning haldusküsimuste, auditi ja pettusevastase võitluse volinik. 

IRLi peasekretäri sõnul ei pea ta õigeks meedias levinud väiteid justkui parima võimaliku koha suudaks välja võidelda vaid riikide tipp-poliitikud ehk näiteks endised peaministrid.

Tsahkna ütles, et esialgu on veel ebaselge, millal kohtumine Kallasega teoks saab ning kas see kohtumine toimub kõikide huvitatud erakondade osavõtul.

IRLi esimehe Mart Laari sõnul on «Barroso selgelt viidanud Kallase jätkamisele praeguses portfellis, kus ta Barrosole on kõige kasulikum. Kuid see portfell meid kindlasti ei rahulda.»

Euroopa Komisjonis on 27 volinikukohta. Igale riigile on eraldatud üks koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles