Rohelised toovad Tallinnas valimistele Trubetsky ja Raidi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised viisid oma nimekirja linnavalitsusse ratastel.
Rohelised viisid oma nimekirja linnavalitsusse ratastel. Foto: Anu Vask

Erakonna Eestimaa Rohelised (EER) esindajad sõidavad täna ratastel oma kontorist Tallinna linnavalitsuse ette, et esitada muuhulgas Tõnu Trubetsky ja Juku-Kalle Raidi nime sisaldav kandidaatide nimekiri Tallinnas volikogu valimisteks. 


18. oktoobri kohalikeks valimisteks esitatakse Roheliste Tallinna nimekirjas kokku 90 kandidaati, kelle hulgas on ka palju linnakodanikke, kes ei kuulu ühtegi erakonda või on teiste parteide liikmed.

«Neid kõiki ühendab soov kasutada oma õigust otsustada linnaasju lähtuvalt mõistlikkusest ning arukast linnaplaneerimisest, tehes seda kaasaja demokraatia vaimus - inimestega koos, mitte inimeste eest,» teatas erakond.

Tuntud tallinlastest kuuluvad Roheliste valimisnimekirja näiteks muusik Tõnu Trubetsky, ajakirjanik Juku-Kalle Raid, laulja ja muusikapedagoog Heidy Tamme ning meedik Ene Tomberg.

Roheliste Tallinna ülelinnalist nimekirja juhib demokraatlikul sisehääletusel enim hääli saanud Paul Lettens, staažikas diplomaat ja hiljutine Eesti suursaadik Ukrainas.

Tallinna piirkond otsustas Soome eeskujul ringkondade valimisnimekirjad esitada tähestikulises järjekorras, mis on Eestis uus lähenemine ning tõstab esiplaanile inimesekeskse mõtlemise, mitte partokraatliku valimistehnoloogia.

«Meil on väga tugev nimekiri. Esindatud on keskkonnakaitsjad ja ettevõtjad, üliõpilased ja õppejõud, kultuuritegelased ja kunstnikud, arstid ja sportlased. Kõik nimekirjas olijad on valmis osalema volikogu töös, peibutusparte meie hulgas ei ole,» ütles Tallinna valimiskampaania juht Paul Lettens ja lisas, et Tallinnas on kuhjunud nii palju probleeme, mida on raske korraga lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles