Rekordilised parteivahetajad on kuulunud viide erakonda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Mõni mees suudab elu lõpuni sama naisega elada, teine vahetab neli-viis korda abikaasat. Sama kehtib poliitikas, kus Eestis on püsimatuid poliitikuid, kes vahetavad parteisid neli-viis korda ja seinast seina.

Eesti iseseisvuse taastamise järel kõige enam parteisid vahetanud poliitiku nime on raske öelda, sest erakondade liitumised, lõhenemised ja valimisliidud muudavad pädeva ülevaate andmise keeruliseks, kirjutab Vahur Koorits ajalehes Postimees.

Lisaks on poliitikutel parteivahetuseks veel juriidiliselt korrektne tagauks, nimelt saavad nad kandideerida erakonna nimekirjas, sinna tegelikult kuulumata.

Juba 1989. aastal poliitikaga tegelema hakanud Andra Veidemann oli üks Eesti Liberaaldemokraatliku Partei asutajaid. Hiljem sai sellest Reformierakond.

Seejärel liitus ta Keskerakonnaga, pärast lindiskandaali juhtis ta mässuliste keskerakondlaste loodud Arenguparteid, viimased üheksa aastat kuulus Rahvaliitu ja on nüüd siis verivärske sots.

See tähendab, et riigikogus esindatud parteidest ja nende eellastest pole ta kuulunud vaid IRLi ja roheliste erakonda.

Riigikogulane Jaan Kundla on astunud aga kaks korda Keskerakonda, kuuludes vahepea Mõõdukate ridadesse ning Pensionäride Erakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles