Keeleinspektsioon: Keskerakond eksib hea maitse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaamid on sageli vaidlusi tekitanud. Pildil aastatetagune K-kohukese reklaam.
Keskerakonna valimisreklaamid on sageli vaidlusi tekitanud. Pildil aastatetagune K-kohukese reklaam. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Keeleinspektsiooni nõuniku hinnangul ei ole Keskerakonna vene- ja hispaaniakeelsed reklaamid Lasnamäel hea maitse näiteks.

Edgar Savisaare kirillitsas kirja pandud nime ja hispaaniakeelset hüüdlauset «No pasaran!» kandev reklaam eksib keeleinspektsiooni nõuniku Hele Pärni arvates hea maitse vastu, kirjutab Õhtuleht.

Kuid valimisreklaamid ei käi keeleseaduse alla ja inspektsioon ei saa selle rikkujaid trahvida.

Küll on erakondadele enne valimisi tehtud märkusi ja jagatud soovitusi, ütles inspektsiooni peainspektor Leho Klaser. Tema arvates on aga kihk hääli saada nii suur, et soovitustest vaadatakse lihtsalt mööda.

«Keskerakonna valimisreklaamid lähtuvad erakonna valimisplatvormist ning teavitavad sarnaselt nii eesti- kui ka venekeelset elanikkonda,» ütles Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest aseesimees Tarmo Lausing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles