Tsahkna: IRL abielu institutsiooni laiendamist ei toeta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Margus Tsahkna ütles, et nende erakond mehe-naise abielu institutsiooni laiendamist samasoolistele inimestele ei toeta.

Tsahkna rõhutas Postimees.ee’le, et see on erakonnas varem välja kujunenud seisukoht ning nüüd justiitsministeeriumi tellimusel valminud analüüsi valguses pole teemat uuesti käsitletud.

«Me pole konkreetse analüüsiga tutvunud,» toonitas peasekretär, kelle hinnangul olemasolev seadusandlus lubab koos elavatel inimestel eraõiguslikke probleeme lahendada küll ning siin mingi muutus tingimata vajalik poleks.

Justiitsminister Rein Lang kohtus esmaspäeval geiühenduste esindajatega, kellele tutvustati valminud analüüsi mitteabielulise kooselu õigusliku reguleerimise kohta ning tehti ettepanek esitada ideed võimalike järgmiste sammude kohta hiljemalt 1. detsembriks. Samuti saadetakse analüüs tutvumiseks kõigile parlamendierakondadele, kellel palutakse samuti esitada omapoolne nägemus edasisest tegevusest 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles