Saarts: parteivalvurid töötavad oodatust tõhusamini

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul on riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjon vaatamata piiratud võimalustele teinud tõhusat tööd ja suutnud parteide rahaasjadel silma peal hoida, ent võiks kaasata rohkem parteiväliseid eksperte.

Saarts ütles ERRi uudisteportaalile, et arvestades seda, et nende volitused ja inimressurss on piiratud, on järelvalvekomisjon teinud  oodatust tõhusamat tööd.

«Võib-olla võiks komisjoni kuuluvad neutraalsemad eksperdid aktiivsemalt parteide rahastamise probleemide osas ühiskondlikku diskussiooni vedada, kuid ilmselt pole neil siis selleks tahtmist,» sõnas politoloog.

Negatiivsena tõi Saarts välja asjaolu, et kuna komisjoni koosseisust moodustavad üle poole erakondliku taustaga inimesed, siis on oht, et komisjon kujuneb lihtsalt erakondlikku nääklemise tallermaaks.

Saarts hindas komisjoni suurimaks töövõiduks selle, et parteipoliitikud ikkagi tunnetavad, et keegi hoiab nende rahaasjadel silma peal ja kontrollib süstemaatiliselt kampaania-aruandeid.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles