IRLi Rakvere linnapeakandidaat on Mihkel Juhkami

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Juhkami.
Mihkel Juhkami. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

IRLi Rakvere osakond kinnitas nimekirja esinumbriks ja linnapeakandidaadiks Rakvere volikogu esimehe Mihkel Juhkami. Temale järgnevad nimekirjas riigikogu liige Marko Pomerants ja Rakvere Haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev.

Mihkel Juhkami sõnul on IRLi peamisteks prioriteetideks Rakveres hariduselu edendamine, lastega pered, tervishoid ja linnakeskkonna arendamine.

«IRL peab väga oluliseks Rakvere kui Virumaa hariduskeskuse rolli tugevdamist, eeskätt Rakvere gümnaasiumi, Rakvere reaalgümnaasiumi ning TLÜ Rakvere kolledži ja Rakvere ametikooli baasil. Oleme oma tegemistega jõudnud sinnamaani, et 1. septembril võivad kõik Rakveres kooliteele asujad alustada oma õppeaastat täielikult renoveeritud koolihoonetes. Seega saab edaspidi rohkem keskenduda tegevustele, mis on suunatud hariduse kvaliteedi tõstmisele ja õppurite valikute mitmekesistamisele,» rääkis Juhkami.

«Samuti on meie programmis olulisel kohal alusharidus – meie eesmärk on Rakveres lähiaastatel kaotada lasteaiakohtade järjekorrad,» ütles Juhkami.

Lisaks soovib IRL Juhkami sõnul renoveerida Rakvere polikliiniku hoone moodsaks perearstikeskuseks. Algselt Saksa Gümnaasiumiks ehitatud kolmekordne hoone asub eri tasapindadel ning on lifti puudumise tõttu eriti ebamugav külastada eakametele ja liikumispuuetega patsientidele.

«Olulisel kohal on programmis ka mitmed taristuprojektid. Plaan on rajada kergliiklusteede võrgustik ühendustega Sõmeru, Vinni, Lepna ja Päide suunas. Samuti tahame muuta elamurajoonide teed tolmuvabaks ning lahendada korrusmajade parkimisprobleeme. Spordi ja vaba aja veetmisvõimaluste edendamiseks on plaanis Rakverre tennisehalli ehitamine ning linnaosadesse uute spordi- ja mänguväljakute rajamine,» rääkis Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles