Leemets: Ojasalu venitab rahastamist valvavas komisjonis sotside uurimisega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets.
Ants Leemets. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni reformierakondlasest asendusliige Ants Leemets heidab komisjoni juhile Ardo Ojasalule (SDE) ette sotside valimiskampaania kulude uurimisega venitamist, Ojasalu peab aga süüdistuste põhjuseid poliitilisteks.

Kuu aja eest küsis riigikogu juures tegutsev erakondade rahastamise järelevalve komisjon parteidelt täpsemaid andmeid kaks aastat tagasi toimunud riigikogu valimiste telekampaania kohta, misjärel saatsid sotsiaaldemokraadid komisjonile arve ligi 42 000 euro kohta, mida nende varasemas kampaaniakulude aruandes polnud, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni juht Ardo Ojasalu ütles, et komisjon pole nädala lõpul saadetud lisaarvet veel arutanud. Ants Leemetsa sõnul on Ardo Ojasalu käitumine komisjoni esimehena olnud natuke liiga venitav.

Ojasalu leiab, et leigust sotsiaaldemokraatide rahaasjade uurimisel heidetakse talle ette poliitilistel põhjustel, sest valimised on tulemas ning lisab, et keegi pole erakorralise koosoleku kokkukutsumist nõudnud, aga kui seda tehtaks, siis «palun väga».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles