Sotsid näevad Tallinna volikogu esimehena Belobrovtsevit

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside Tallinna valimiskogu pühapäeval 25. augustil. Pildil erakonna linnapeakandidaadi Anvelti varivalitsus.
Sotside Tallinna valimiskogu pühapäeval 25. augustil. Pildil erakonna linnapeakandidaadi Anvelti varivalitsus. Foto: Raigo Pajula

Täna pidasid valimiskogu Tallinna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liikmed. Valimiskogul kinnitasid sotsid erakonna Tallinna valimisprogrammi ning tutvustasid pealinna valimisnimekirju.

SDE linnapeakandidaat Andres Anvelt ütles Postimehele, et praeguse seisuga osaleb kohalikel valimistel Tallinnas erakonna nimekirjas 140-150 inimest, kuid kuna avaldusi saab veel esitada, ei ole see number kindlasti lõplik. «Loodame veel vähemalt 20 kandidaadi lisandumist,» ütles Anvelt.

Valimiskogul tutvustati linnaosa juhtide kandidaate

Linnavolikogu esimehena soovivad Tallinna sotsiaaldemokraadid näha Vadim Belobrovtsevit, kes on varem olnud ka Tallinna abilinnapea. Anvelti «varivalitsusse» kuuluvad abilinnapeadena TTÜ professor Sirje Keevallik, õppejõud Kadi Pärnits ja Barbi Pilvre, ettevõtja ja õppejõud Anto Liivat, ärijuht Hanno Matto ning ettevõtja Lauri Laats.

Anvelti sõnul võib erakond uhkust tunda, kuna kuue abilinnapea hulgas on nii dokorikraadiga inimesi kui ettevõtjaid.

Valimiskogul valisid sotsiaaldemokraatidel välja ka kindlad linnaosa juhtide kandidaadid: Haaberstis Lembit Kolk, Kesklinnas Lauri Läänemets. Kristiines Maris Sild, Lasnamäel Igor Kopõtin, Pirital Urmas Aaskivi ja Põhja-Tallinnas Jaak Juske. Nõmme linnaosavanema koht kuulub Anvelti varivalitsuses Rainer Vakrale ja Mustamäe linnaosavanema post Lauri Laatsile. Mõlemad mehed on sama ametit ka varem pidanud. Kui Lauri Laats peaks suunduma abilinnapeaks, on Mustamäe linnaosavanema kandidaat Jevgenia Kirilova.
 
Sotsiaaldemokraatide valimiskogu pani paika ka erakonna pealinna valimisnimekirjad. Ülelinnalist nimekirja veab Andres Anvelt, kellele järgnevad Vadim Belobrovtsev, Barbi Pilvre, Anto Liivat, Hanno Matto, Jaak Juske, Maris Sild, Lauri Laats ja Lauri Läänemets.
 
Kesklinna valimisnimekirja esinumbrina kandideerib kohalikel valimistel Andres Anvelt, teisel kohal on Maimu Berg ja kolmandal Abdul Turay. Haabersti valimisnimekirja eesotsas on Marianne Mikko, Lembit Kolk ja Katrin Saks. Mustamäe esikolmikusse kuuluvad Indrek Saar, Lauri Laats ja Kadi Pärnits ning Põhja-Tallinna omasse Eiki Nestor, Jaak Juske ja Jelena Rootamm-Valter. Pirital kandideerivad esinumbritena Mart Meri, Jüri Pihl ja Barbi Pilvre, Kristiines Karel Rüütli, Sirje Keevallik ja Maris Sild ning Lasnamäel Sven Mikser, Vadim Belobrovtsev ja Jevgenia Kirilova. Nõmme sotside esikolmik on Rainer Vakra, Anto Liivat ja Külli Urb.

Erakond kinnitas valimisprogrammi

Lisaks kinnitas erakond tänasel valimiskogul valimisprogrammi Tallinnas. Anvelti sõnul on programm põhjalik ning eesmärgiks on pakkuda välja uudsed lahendused, küll aga on programmi teravik sotsiaalse heaolu suunas.

Näiteks on programmis olulisel kohal lasteaedade järjekorrad. Tahame pakkuda välja konkreetseid lahendusi, mitte lihtsalt seda, et ehitame lasteaedu juurde, sõnas Anvelt. Teise olulise punktina tõi Anvelt välja huvi- ja spordiringid, tema sõnul peaks linn võtma kohustuse, et tagada igale lapsele võimalus käia vähemalt ühes huviringis või sporditrennis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles