SDE esimees Sven Mikser kandideerib Lasnamäel

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside Tallinna valimiskogu pühapäeval 25. augustil.
Sotside Tallinna valimiskogu pühapäeval 25. augustil. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser teatas täna erakonna valimiskogul, et kandideerib kohalikel valimistel Tallinna suurimas Lasnamäe valimisringkonnas.
 

 
Mikser rõhutas oma kõnes, et vastandudes Keskerakonna valitsemisstiilile, ei tohi maha kanda Tallinna elanike jaoks olulisi algatusi: «Võib näiteks üsna julgelt väita, et paljud lasnamäelased on rahul tasuta ühistranspordiga, mis sai küll tõeks sotsiaaldemokraatide poolt 2005. aastal pakutud visioonist tunduvalt hiljem ja märksa lahjemal kujul, kuid mille võimalikku tagasipööramist reformierakondliku võimu poolt on paljudel valijatel põhjust peljata.»
 
«Kuuldes tänase linnavõimu oponente pidevalt arutamas ja arvutamas, kas ja kuidas saaks Tallinnas võimu võtta Lasnamäest ja Põhja-Tallinnast üldse mööda minnes, tunnevad ilmselt paljud lasnamäelased arusaadavat hirmu võimaliku võimupöörde ees,» rõhutas Mikser. Me peame suutma maha võtta valijate hirmu, et võimu muutudes võidakse keskerakondliku korruptsiooni välja juurimise tuhinas mõttetult ümber muuta ka kõik, mis on siiani hästi tehtud, lausus Mikser.
 
«Mul on rõõm teatada, et umbes tunni eest aktsepteerisid minu liitumist SDE valimisnimekirjaga ka osakonnajuht Vadim Belobrovtsev ja Lasnamäe osakond,» ütles Sven Mikser erakonnakaaslastele esinedes. «Ma tahan seal võitlusse minnes anda selge signaali, et sotsiaaldemokraadid ei kavatse Tallinnas üheski valimisringkonnas võitlusest loobuda.»
 
«Ma võin öelda, et selle otsuse tegi minu jaoks lihtsamaks pikk vestlus, mille ma pidasin neljapäeva õhtul Sangaste vallas Marju Lauristiniga, kes samuti palus mul kandideerida ja kes lubas, et kui mina lähen valimisvõitlusse Tallinnas, siis tuleb temagi appi ja on sotside nimekirjas Tartu volikogu valimistel,» selgitas Mikser lisapõhjust kohalikel valimistel kandideerimiseks.

Mikser teatas varem, et kohalikel valimistel ta ei osale

Selle kuu algul ütles SDE esimees Sven Mikser, et Riigikogus esindatud erakondade esimeestel ei sobi kohalike omavalitsuste valimistel osaleda. Toona ütles Mikser Postimehele, et ta otsustas pärast SDE esimeheks saamist, et parteijuhina ta kohalikest valimistest osa ei võta. «Ma usun, et parlamendierakondade juhtide koht on kas valitsuses või parlamendis,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles