Tallinnas toetab Keskerakonda pool valijatest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Kohalike valimiste lähenedes on Keskerakonna toetus tõusnud üle-eestilises arvestuses 35 protsendini, Tallinnas toetab neid aga koguni pool erakondliku eelistusega inimestest, näitavad ERRi uudistetoimetuse tellitud EMORi uuringu tulemused.

Tallinnas on Keskerakonna toetajate osakaal tõusnud 50 protsendini, mis on selgelt teistest parteidest üle, Edgar Savisaart eelistab linnapeakandidaadina 48 protsenti vastanutest, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna opositsiooni esinumbritest on populaarseim Valdo Randpere Reformierakonnast.

«Kui me eelmine kord uurisime elanike eelistusi nimekirjaga, kus oli Vilja Savisaar-Toomast Valdo Randpere asemel, siis need protsendid olid hoopis teistsugused,» selgitas Emori uuringuekspert Aivar Voog ja lisas, et sealt oli näha, et Reformierakonna toetaja ei tahtnud Vilja Savisaar-Toomastit toetada ja kaldus siis kas Mart Helme või Eerik-Niiles Krossi poole.

Emori uuringus osales 1060 Eesti valimisealist elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles