Sotsid leidsid 41 000-eurose arve üles

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraatlik Erakond lisas riigikogu juures tegutseva erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) päringu järel 2011. aasta aruandesse 41 000-eurose arve.

Komisjon küsis 23. juulil kõigilt erakondadelt 2011. aasta telekampaaniate detailseid andmeid, et hinnata võimalusi täpsemalt võrrelda ja analüüsida reklaamide mahtu.

Erakond edastas komisjonile ka täiendatud kampaaniakulude aruande, millele on võrreldes eelnevaga lisatud üks valimisreklaami tootmise eest tasutud arve kogusummas 41 692,07 eurot, teatas SDE. 

Antud kuludokument on kajastatud erakonna raamatupidamises ning majandusaasta aruandes erakonna muu reklaamikuluna, kuid oli ekslikult välja jäänud valimiskampaania aruandest. Sotsiaaldemokraatlik Erakond avastas vea võrreldes ERJK kirjale vastates 2011. aasta kampaaniaaruandeid ja majandusaasta aruannet.

Eksitus tulenes asjaolust, et 2011. aastal ei eristatud erakonna raamatupidamise kontoplaanis valimiskulusid üldistest erakonna kulutustest ning valimiskampaania aruanne koos täiendavate aruannetega koostati käsitsi. Nii kulutas erakond valimiskampaaniaks aruandes näidatud 685 234,84 euro asemel 726 926,91 eurot (ehk 6 protsenti deklareeritust enam). Erakond kulutas seega telereklaamide tootmiseks 55 815,09 eurot ning edastamiseks 252 693,20 eurot.

Erakond on kriitiliselt üle vaadanud ning korrigeerinud oma raamatupidamise kontoplaani selliselt, et valimiskampaania kulud oleksid selgelt eristatavad nii jooksvalt kui aasta lõikes, vältimaks tulevikus sarnase olukorra tekkimise.

Korrigeeritud 2011. aasta riigikogu valimiskampaania aruanne on erastatud komisjonile ja kättesaadav Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kodulehel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles