Valija suvekool 4: isikuomadused või maailmavaade?

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vetik
Raivo Vetik Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi professor Raivo Vetik selgitab, kas kohalike volikogude valimistel tuleks kandidaatide valikul lähtuda nende isikuomadustest või maailmavaatest, mida inimene ja tema partei esindavad.

Valija Suvekool - Vahet pole! from Tallinna Ülikool on Vimeo.

Vetik märgib, et sellele küsimusele vastamisel tuleks eristada riigikogu ja kohalike volikogude rolle. Riigikogu rolliks on Eesti riigi arengu üldine suunamine ning sellega seotud küsimuste puhul on maailmavaatelised erinevused väga olulised.

Kohalik võim tegeleb aga kohalike konkreetsete küsimustega, mille puhul maailmavaatelised erinevused on pigem teisejärgulised. Seega sobib kohalike volikogude kandidaatide valikul meenutada Hiina endist liidrilt Deng Xiaopingi: ei ole tähtis, mis värvi kassid on, peaasi, et nad püüavad hiiri.

20. oktoobril toimuvate valimiste eel panid Postimees, Tallinna Ülikool ja Eesti Noorteühenduste Liidu Varivalimised seljad kokku ning lükkasid käima projekti «Valija suvekool». Suvekooli kümmekonnas videoklipis antakse sügisel valima minejaile lihtsaid, selgeid ja loogilisi nõuandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles