Peaminister Ansipi nimekaim kandideerib valimistel Rae vallas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Kahe kuu pärast toimuvatel kohalikel valimistel kandideerib Reformierakonna nimekirjas Rae vallavolikokku partei esimehe, peaminister Andrus Ansipi nimekaim.

Rae valla reformierakondlased esitasid valla valimiskomisjonile eile oma kandidaatide nimekirja, kuhu kuulub kokku 40 inimest.

Nimekirja esinumbrina kandideerib praegune vallavanem Mart Võrklaev, kellele järgnevad Gerli Nurms, Henri Ausmaa, Kai Lasn ja Andrus Ansip. Viimase puhul on tegu peaministri nimekaimuga, ütles Reformierakonna pressiesindaja. Viimasel, 40. kohal kandideerib Rae volikokku riigikogu liige Tõnis Kõiv.

Nii kandidaatide kui valimisliitude registreerimiseks esitamine 20. oktoobril toimuvateks kohalikeks valimisteks algas eile. Valimisliitude registreerimiseks esitamine lõpeb 5. ja kandidaatide esitamine 10. septembril.

10. oktoobril algab eelhääletamine, mis kestab 13. oktoobrini. Eelhääletada saavad kõik valijad, sõltumata oma registrijärgsest elukohast. 14.-16. oktoobrini on eelhääletamiseks avatud kõik jaoskonnad. Igas vallas ja linnas on vähemalt üks jaoskond, kus saab hääletada ka väljaspool oma elukohta.

Kogu eelhääletamise ajal ehk 10.-16. oktoobrini saab hääletada ka elektrooniliselt. Valimispäeval, 20. oktoobril hääletatakse elukohajärgses jaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles