Kross: erakonnad ei võidaks Tallinna TV valimissaadetest midagi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Toomas Tatar / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi sõnul ei võidaks erakonnad Tallinna televisiooni valimisdebatisaadetes osalemisest suurt midagi ja kindlasti ei oleks tema esimene, kes selle kanali valimissaadetes osalema tõttaks.

«See on iga erakonna oma asi, niipalju kui mina olen aru saanud, on linnavolikogu opositsioonierakonnad ka siiamaani sisuliselt hoidunud Tallinna Televisioonist. Boikott kui selline tähtsustab asja üle, selle kanali vaadatavas on alla kahe protsendi ja ma usun, et erakonnad eriti ei võida sellega, kui nad seal käivad,» ütles Kross Postimehele.

Kross märkis, et kindlasti ei oleks Tallinna TV valimissaadetes osalemine tema kalendris prioriteetsuses ülevalpool otsas.

«Kui toimub mingi debatt, kus ka minu vastaskandidaadid osalevad, ma kindlasti ei kavatse ühe või teise telekanali pärast jätta debatis osalemata, aga ma pigem eeldan, et sellised debatid ei saa toimuma Tallinna televisioonis,» lauisus Kross ja lisas, et loomulikult osaleks ta ainult sellises debatis kus on olemas kõik teised vastaskandidaadid.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik teatas teisipäeval, et liidu kandidaadid ei kavatse osa võtta Tallinna Televisiooni saadetest, milles kajastatakse kohalike omavalitsuste valimisi.

Liit ei pea õigeks esineda maksumaksja rahast ülalpeetavas poliitiliselt kallutatud telekanalis ning kutsub üles ka Tallinna opositsiooniparteisid Tallinna TV valimissaateid boikoteerima.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik on MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) poolt ellu kutsutud laiapõhjaline valimisliit.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles