Tippjurist Priidu Pärna kandideerib Tallinnas IRLi nimekirjas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priidu Pärna
Priidu Pärna Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õigusteaduste doktor, notar Priidu Pärna kandideerib IRLi nimekirjas Eerik-Niiles Krossi meeskonnas Tallinna linnavolikokku.

IRLi linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi sõnul on Priidu Pärna üks neist Eesti noortest juristidest, kes tegelikult taaslõid Eestisse Euroopa õigusruumi. «Pärna on täna parim asjaõiguse ekspert Eestis ja mitmete seaduste autor. Priidu suudab kindlasti tuua mõistliku seadusekuulekuse Tallinna linnavalitsusse,» ütles Kross.

«Riigiga koostöös saaks Tallinn enam ära teha teedevõrgu, ühistranspordi arendamise ning elamute energiatõhususe tõstmise osas. Linna juhtimine olgu läbipaistev ja kodanikekeskne partnerlus oma elanikega. Suurendada tuleb linnaosade otsustusõigust ning rohkem kaasata linnvalitsemisse asumiseltse ning kodanikeühendusi,» rääkis Priidu Pärna.

Pärna sõnul soovib ta vastutada linnas toimuva eest ja rakendada oma õigusalaseid teadmisi ja professionaalseid kogemusi Tallinna linnavolikogus, et volikogu ja linnavalitsuse tegevus oleks kooskõlas õigusriigi põhimõtetega, linnavõim toimiks avalikult ja ausalt järgides seadusi ning demokraatlikke valitsemistavasid. Seadus ei tohi tema hinnangul olla kaitsemüür juriidiliselt korrektsele, kuid ebaeetilisele ning korruptiivsele käitumisele.

Samuti soovib ta Omanike Keskliidu juhatuse kauaaegse liikmena seada esiplaanile koduomanikest linnakodanike huvide eest seismise. «Lisaks riigile peab ka linn looma toetusmehhanismi elamute energiasäästlikkuse tõstmiseks. Kasvama peab linna abi muinsuskaitsealuste ja miljööväärtuslike hoonete taastamisel, kuna need loovad linna elukeskkonna. Samuti vajab suuremat tähelepanu monopoolsete kommunaalteenuste hinnakujundus, planeeringute kehtestamise õiguspärasus ja jäätmekäitluse korraldus,» selgitas Pärna.

Priidu Pärna töötas 1993-2005 justiitsministeeriumis, sh kuni 2005. aastani ministeeriumi kantslerina, peale mida on ta tegutsenud notarina. 2011. aastal omandas ta Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas doktorikraadi ja töötab õppejõuna. Alates 2005 aastast on Priidu Pärna Eesti Juristide Liidu president ning 2006.aastast Eesti Omanike Keskliidu juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles