Savisaar: ennatlik on nimetada plakateid valimiskampaaniaks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles linnavalitsuse kolmapäevasel pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates, et liiga ennatlik on nimetada linna püstitatud poliitikute plakateid valimiskampaaniaks.

«Liiga ennatlik on kuulutada seda valimispropagandaks ja valimisreklaamiks. Mina küll ei kujuta ette, et Max Kaur kandideerib Tallinna linnas, olles ise linnapea Mustvees,» ütles Savisaar.

Ta lisas, et tuleks teema juurde tagasi siis, kui on juba üles pandud valimisnimekirjad ning on selge, kes kus ja kas üldse kandideerib. «Minu arvates on need küsimused ennatlikud.»

Lendlehtede ja otsepostituste asemel on Tallinna linn valinud inimeste informeerimiseks plakatid. Näiteks Stroomi rannas rippuval kepikõnnitreeningute plakatil kutsub Põhja-Tallinna linnaosa keskerakondlasest vanem Karin Tammemägi inimesi üles liikuma ja rohkem oma tervisest hoolima; tema asetäitja, samasse erakonda kuuluv Priit Kutser lubab aga plakatil, et Sõle 40 asuva Vene eragümnaasiumi asemel võivad tallinlased mõne aasta pärast sulistada spordikompleksi basseinis.

Mõlema reklaami eest maksab Põhja-Tallinna linnaosavalitsus, reklaamide hinda aga ei avalikustata.

Väidetavalt oma raha eest teevad teavituskampaaniat keskerakondlane Max Kaur, kes kutsub inimesi üles seadust ja korda järgima, ning abilinnapea Arvo Sarapuu, kes lubab Hiiu staadioni korda teha ja Nõmme kalju Nõmmele tagasi mängima tuua.

«Sotsiaalkampaania rõhutab taas neid väärtusi, mis saadavad meid Moosese seadustest, » räägib Mustvee linnapea ja Tallinna linnavolikogu liige Max Kaur. Ta ütles Postimehele, et maksab oma plakatite eest ise ning tegu ei ole valimiskampaaniaga.

Küsimusele, millises piirkonnas ta plaanib kandideerida järgmistel valimistel, vastas Kaur: «Kandideerin seal, kus käsib partei, Keskerakonna valimiskonverents on septembris».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles