Olümpiavõitja Mait Riisman astus Konservatiivsesse Rahvaerakonda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine veepallur Mait Riisman
Endine veepallur Mait Riisman Foto: Toomas Huik

Endine tippveepallur ja olümpiavõitja Mait Riisman liitus eile Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga ning kavatseb osaleda sügisestel kohalikel valimistel erakonna nimekirjas Tallinnas.

Viimastel aastatel treenerina Prantsusmaal ja Venemaal töötanud ja varem parteitu Riisman põhjendas oma liitumist Konservatiivse Rahvaerakonnaga, öeldes, et ei näe hetkel ühtegi teist poliitilist jõudu, kel oleks soov ja potentsiaal koondada rahva toetus ühtse Eesti tuleviku nimel.

«Praegune poliitiline ja majanduslik olukord on minu meelest juba kriitiline ja inimesed, kellele see korda läheb, ei tohiks jääda kõrvaltvaatajaks. Kutsun üles ka teisi sportlasi, loovinimesi ja ettevõtjaid kaasa lööma,» ütles Riisman.

Erakonna Tallinna ringkonna esimees Martin Helme sõnul käib erakonnal aktiivne töö heade inimeste toomiseks poliitikasse. «Meie eesmärk nii praegustel valimistel kui tulevikus on tuua poliitikasse uut kvaliteeti ja see tähendab, et soovime oma lipu all kandideerima inimesi, kes on varem poliitikast kõrvale jäänud lootes, et olukord läheb kuidagi ise paremaks. Riisman on varasema tegevusega näidanud, et ta on sihikindel ja saavutustele orienteeritud inimene, pole kahtlust, et ta lisab meie erakonnale jõudu ja uut energiat.»

Mait Riismani sportlasekarjäär algas 1966. aastal Tallinna Kalevis. 1975. aastal suundus ta Moskva Riikliku Ülikooli tollasesse NSV Liidu meistri meeskonda. 1976. aastal võitis Mait Riisman koos meeskonnaga Euroopa karika ja 1979. aastal tuli esmakordselt Liidu meistriks. 1978 arvati Riisman NSV Liidu koondisse. 1980. aastal tuli Mait Riisman olümpiavõitjaks.

Ta on NSV Liidu teeneline meistersportlane ja Venemaa teeneline treener. Praegu töötab ta veepalliklubi Dinamo Waterpolo peadirektorina Moskvas.

Riisman on abielus ja kolme lapse isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles