Leedo firma sai endale kaubamärgi MTÜ Demokraadid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Demokraadid logo
MTÜ Demokraadid logo Foto: Repro

Patendiametis registreeritud kaubamärki MTÜ Demokraadid ei saanud esialgu endale mitte Keskerakonnast lahkunud poliitikute asutatud samanimeline mittetulundusühing, vaid ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluv firma.

Patendiamet registreeris kaubamärgi mullu juulis esitatud taotluse alusel ning sellekohane otsus avaldati täna Kaubamärgilehes. Kaubamärgi sai endale OÜ Tuulaja, millele kuuluvad patendiameti andmetel ka sellised kaubamärgid nagu näiteks Oma Kodu, Meie Saar, Kuressaare Sõnumid, Saarte Hääl, Hiidlane ja Hiiu Nädal.

Demokraatide juht Rainer Vakra ütles Postimehele, et ettevõttega seotud inimesed pakkusid oma abi, kui lugesid mullu suvel lehest, kuidas Keskerakond üritas MTÜ registreerimist takistada.

Ka Postimees kirjutas toona, et pärast kaheksa endise keskerakondlase lahkumist registreeris Keskerakonna büroo kolm võimalikku versiooni MTÜ nimest, mida lahkujad võisid endale tahta. Nii loodi 2. mail MTÜ Eesti Demokraadid ning 3. mail MTÜ Keskdemokraadid ja MTÜ Demokraatide Ühendus. Keskerakonnast lahkunud poliitikud asutasid 8. mail aga hoopis MTÜ Demokraadid.

Vakra selgitas, et samal ajal esitasid OÜga seotud inimesed taotluse kaubamärgi registreerimiseks. Teist korda esitati taotlus sama aasta juulis. «Puhtalt juriidiline abi nende poolt õigluse jaluleseadmiseks maailmas, kuna see oli päevade küsimus ja neil oli olemas juriidiline võimekus seda hetkega teha,» rääkis ta.

«Sellest tulenevalt pakuti meile kiiret juriidilist abi, muud ei midagi,» ütles Vakra, kelle sõnul on ettevõttega kokkulepe, et kaubamärk antakse hiljemalt sügisel MTÜ-le üle.

Vakra kinnitas ka, et MTÜ rahastamisega ei ole ettevõte ega selle omanik seotud. «MTÜ Demokraadid ei ole mitte kunagi saanud ühtegi eurosenti annetust väljastpoolt oma klubi liikmeid. Kõik MTÜ rahad on tulnud puhtalt oma liikmete maksetena,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles