Simson: valijad soovivad selgelt muutust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson leiab täna avaldatud valitsuserakondade toetusprotsente kommenteerides, et kuigi neid, kellel eelistus kindla erakonna suhtes puudus, oli palju, näitab Keskerakonna toetajate poolehoid seda, et valijad soovivad selgelt muutust.

«Seda, et südasuvel on palju inimesi, kes poliitikat ei jälgi ja seega ka eelistust ei oma, on varasematelgi aastatel juhtunud,» ütles Simson.

Simsoni sõnul on möödunud ja tänavuse suve reitingud selgelt erinevad.«Eelmisel suvel olid need vastajad, kes eelistust omasid üldiselt veel Reformierakonna usku. Tänaseks on nende toetus kahanenud poole võrra ja kindlat eelistust omavad valijad soovivad selgelt muutust,» ütles Simson. Ta nentis, et juba pikka aega on valitsuserakondade reiting oluliselt madalam kui opositsiooni oma.

«Keskerakonna stabiilne ja tugev toetus kolm kuud enne kohalike omavalitsuste valimisi näitab, et inimesed, kes oma valikuid kaaluvad, toetavad meie pakutud alternatiive,» lisas Simson.

Simson usub, et partei valijate usaldust on hoidnud ka see, et Keskerakonna poliitikud on olnud suve jooksul üle Eesti pidevalt nähtaval, osaledes üritustel ja rahvakohtumistel.

Keskerakonda toetas Emori viimases küsitluses 28 protsenti vastajatest, SDEd toetas 26, Reformierakonda 24 ja IRLi 14 protsenti vastanutest. Neid, kel eelistus puudus, oli juulis 46 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles