Valimiskomisjon kinnitas lõplikud hääletamistulemused

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 7. juunil 2009.
Europarlamendi valimised 7. juunil 2009. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Vabariigi valimiskomisjon kinnitas täna Euroopa Parlamendi valimiste lõplikud


hääletamistulemused.

Eesti Keskerakond sai 103542, üksikkandidaat Indrek Tarand 102520, Eesti Reformierakond 60902, Isamaa ja Res Publica Liit 48515, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 34543 häält, vahendas komisjoni pressiesindaja.

Hääletamistulemuste kogu tabeli leiate VVK veebilehelt. Ametlikud valimistulemused selguvad hiljemalt 20. päeval pärast valimisi.

Vabariigi valimiskomisjon arutas oma õhtusel koosolekul ka Eesti Keskerakonna volitatud esindaja Priit Toobali taotlust tutvuda e-hääletamise tulemustega.

Valimiskomisjon juhtis taotleja tähelepanu sellele, et e-hääletamise süsteemi toimimist, hääletamise ajal tehtud toimingute korrektsust ja hääletamistulemuste arvutamist auditeerisid sõltumatud infosüsteemide audiitorid ning samuti oli võimaldatud erakondade esindajate vaatlemine.

E-hääletamise protseduuridel osalesid ka Keskerakonna vaatlejad. Valimiskomisjon informeeris taotlejat, et e-hääletamise tulemustega on võimalik tutvuda VVK veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles