President Ilves arutas Edgar Savisaarega sisepoliitilist olukorda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna õhtul Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega, kellega arutas sisepoliitilist olukorda ja riigieelarve tasakaalus


hoidmise võimalusi.

Riigipea õnnitles Edgar Savisaart Keskerakonna edu eest Euroopa Parlamendi valimistel, teatas presidendi kantselei.

«Ent Euroopa Parlamenti valitud saadikutel tuleb nüüd jätta loosungid kõigi erakondadega võitlemisest või tulumaksumäära hoidmisest või peaministri väljavahetamisest või Eestis töökohtade loomisest - neid ootab töö Euroopa Parlamendis ja Euroopa probleemide lahendamine,» rõhutas president Ilves.

Riigipea tõdes, et eilsed valimised olid küll sisepoliitikast ja majanduskriisist tuntavalt mõjutatud, kuid lisas, et «neid valimisi mõjutas kindlasti kümnete tuhandete inimeste protestimeel ja rahulolematus, ent ma ei arva, et valimistulemus ütleb meile, milline peab olema Eesti valitsus.»

President Ilves ja Edgar Savisaar kõnelesid ka Andrus Ansipi vähemusvalitsuse ja parlamendiopositsiooni suhetest.

«Loodan, et nii valitsuse kui vastasrinna sooviks on viia Eesti võimalikult kiiresti ja valutult välja majanduskriisist ning koos sellega tagada riigi ja omavalitsuste võime täita neile seadustega pandud ülesanded tänavu ja ka järgmistel aastatel. Usutavasti leiab parlament eelarve tasakaalustamiseks Eestile parimad lahendused,» ütles riigipea. «Samuti loodan, et selle saavutamiseks ollakse valmis vastastikku lugupidavaks koostööks ja nn teerulli-poliitika jääb selja taha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles