Rahvaliitu edestanud Martin Helme rõõmustab tulemuse üle

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Marina Puškar

Eesti Rahvusliku Liikumise juhi Martin Helme kinnitusel näitab valimistel tema poolt antud ligi 10 000 häält seda, et rahvuslik-konservatiivsel maailmavaatel on Eestis tugev ja kasvav kandepind.

Teise üksikkandidaadi Indrek Tarandi suure triumfiga lõppenud europarlamendi valimistel kogus Helme 9824 häält. Sarnaselt Helmega mandaadita jäänud ning riigikogus esindatud rohelised said 10 845 häält ning ligi 10 000 liikmega Rahvaliit sai 8866 häält.

«Asjaolu, et sain üksikkandidaadina kahe praeguse parlamendierakonnaga - Rahvaliit ja Rohelised - peaaegu võrdselt hääli, veenab mind, et rahvuslik-konservatiivsel platvormil, mida ma esindan, on Eestis tugev ja kasvav kandepind,» ütles Helme.

Tema sõnul sai neil valimistel selgeks, et inimesi, kes peavad oluliseks Eesti riigi, rahva ja kultuuri säilimist, on rohkem kui enamikul parteidel liikmeid.

Helme lausus, et tema toetajate suur hulk teeb heameelt seda enam, et tal ei olnud reklaami jaoks kasutada sadu tuhandeid või miljoneid kroone nagu erakondadel. «Minu kampaania eelarve, kui kautsjoni mitte arvestada, oli ilmselt üks aegade väiksemaid, jäädes alla 20 000 krooni. Vahendid selleks tulid isiklikest säästudest ja üksikisikute annetustest,» märkis ta.

«Tunnen kohustust jätkata tööd Eesti rahvuslike huvide kaitseks ning eestluse aatest taganenud poliitkartellile surve avaldamiseks, et Eesti oleks jätkuvalt eestlaste maa,» lausus Helme. «Pühapäevane valimistulemus peaks veenma kõiki nende eesmärkide elujõulisuses ja poliitilises teostatavuses.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles