Naised olid veidi usinamad e-hääletajad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on üks Keskerakonna telkidest, kus pakuti võimalust Interneti teel hääletada.
Pildil on üks Keskerakonna telkidest, kus pakuti võimalust Interneti teel hääletada. Foto: Toomas Huik

Tänavustel Euroopa Parlamendi valimistel kasutati e-hääletamise võimalust 63 riigis, kusjuures naised olid veidi usinamad hääletajad kui mehed.

Eesti oli tänavu ainus Euroopa Liidu liikmesriik, mis pakkus võimalust anda oma hääl neti teel. Valdav osa ehk 97 protsenti elektroonilistest häältest anti Eestis, teatas vabariigi valimiskomisjon.

Kõige aktiivsemad olid Tallinna ja Harjumaa inimesed. Palju oli hääletajaid ka Soomes, Rootsis, Suurbritannias, Belgias, Ameerika Ühendriikides ja Saksamaal. Ühtekokku hääletati rohkem kui 63s riigis üle terve maailma. Naisi oli e-hääletajate seas pisut rohkem kui mehi (vastavalt 51 ja 49 protsenti).

Kokku kasutas e-hääletamise võimalust 58 669 inimest, mida on ligi kaks korda rohkem kui viimastel riigikogu valimistel aastal 2007. Siis hääletas elektrooniliselt 30 275 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles