Eelhääletusel osales 14 protsenti valijatest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on europarlamendi hoone Strasbourg'is.
Pildil on europarlamendi hoone Strasbourg'is. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletusel osales koos elektrooniliselt hääletanutega kokku 129 171 inimest, mis teeb 14,3 protsenti valijatest.

Täna lõppes Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletamine, vahendas Vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja.

Kolmel päeval kokku hääletas 70 502 valijat. Elektrooniliselt sai hääletada seitsmel päeval, seda võimalust kasutas 58 669 valijat.

Seega on täna õhtuks kokku oma hääle andnud 129 171 valijat, mis moodustab 14 protsenti nende üldarvust.

Võrdluseks oli 2004. aasta Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletamise lõppedes oma hääle andnud 68 157 valijat, mis moodustas 7,8 protsenti nende üldarvust.

Esmakordselt sai Euroopa Parlamendi valimistel hääletada elektrooniliselt. Seekord võttis e-hääletamisest osa ligi kaks korda rohkem inimesi kui viimastel riigikogu valimistel. Toona hääletas elektrooniliselt 30 275. Elektrooniliselt antud häält valimispäeval enam muuta ei saa.

7. juunil on kõik valimisjaoskonnad avatud kella 9.00-st kuni 20.00-ni. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles