Savisaar: Ansip on nüüdsest peaminister Laari armust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Mart Laar ja peaminister Andrus Ansip.
IRLi esimees Mart Laar ja peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna liidri Edgar Savisaare väitel sai eilse otsusega koalitsioon Rahvaliiduga tegemata jätta IRLi liidrist Mart Laarist tegelik koalitsiooni juht.


«Ansip on nüüdsest peaminister Laari armust ja seda vaid niikaua, kuni majanduskriis tõepoolest meid põhja on viinud ning aeg on küps Laari kolmandaks tulemiseks,» märkis Savisaar pressiesindaja vahendusel.

«Ansipile jääb selles valitsuses veel ainult õigus meedias peksa saada. Kaua ta seda ei suuda taluda ja seetõttu arvan, et saadab varsti valitsuse laiali.»

Vähemusvalitsus, mida Laar ja Ansip püsti hoiavad, on Savisaare väitel end tegelikult juba asetanud isolatsiooni kõigi teiste parlamendijõudude suhtes.

«Sotsid vihastati välja, Rahvaliitu mõnitati valimatult, Keskerakonna ettepanekuid tööpuuduse vähendamiseks pole arutlusele võetud - seega suure osaga riigikogust on vähemusvalitsus oma koostöö juba ette raskeks teinud.»

Savisaarel on oma arvamus ka roheliste suhtes.

«Rohelised on ju parlamendis tuntud IRLi satelliidid, sellepärast Ansip neid ei soovinudki valitsusse,» ütles Savisaar.

«Tõsi küll, rohelised käivad episoodiliselt riigikogus kohal, seetõttu hääli jääb ikka nappima ja iga otsus tuleb üha raskemalt. Mõnes mõttes saab tõesti päästeingliks Jaan Kundla, kes on alati kohal ja juba täna hääletab ühtemoodi reformierakondlastega.»

IRLi ja Rahvaliidu volikogud lükkasid eile tagasi kolme erakonna koalitsioonilepingu, mille Reformierakond oli reedel heaks kiitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles